ГДБОП отговори на обвиненията на прокуратурата в , оказан от шефа

...
ГДБОП отговори на обвиненията на прокуратурата в , оказан от шефа
Коментари Харесай

За да си вършим работата, ставаме лични шофьори на прокурори. Не знаели къде е ГДБОП |

ГДБОП отговори на обвиняванията на прокуратурата в , оказан от шефа на ГДБОП поради следствието за източването на милиони от автомагистрала " Хемус ". На брифинг през днешния ден шефът на дирекцията Калин Стоянов кагегорично отхвърли да има напън, както и да е употребявал обидни думи.

" Ябълката на раздора " е делото за източване на милиони от автомагистрала " Хемус ".

По-рано през днешния ден говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова съобщи, че наблюдаващият прокурор по делото е бил притискан да промени квалификацията на действието на обвинения по проблема Борислав Колев в по-лека. Прокурори отказали. На среща в ГДБОП говорили и с шефа на службата Калин Стоянов, който желал Колев да получи по-леко обвиняване и с остри реплики декларирал, че по този начин следствието ще се провали и ще се търси отговорност. Те го приели като опасност, заяви Петрова.

42-годишният Колев е упрекнат в пране на пари в изключително огромни размери, отпуснати за градежа на лот 5 на " Хемус ". В петък съдът го остави под домакински арест.

В отговор на обвиняването Стоянов съобщи:

" Поводът за срещата през вчерашния ден е, че работещите чиновници ми описаха, че не може да се разпита лице по делото, което е готово да опише цялата скица и най-много кой, по какъв метод и къде е предал изтеглените 54 млн. лева за строителството на ЛОТ 5 на Автомагистрала " Хемус ". Лицето е декларирало подготвеност да приказва, само че единият от проверяващите прокурори е сметнал и декларирал, че не го интересува какво ще споделя този човек. По този мотив отидох в службата да приказвам с прокурорите.

Ако смятате, че желанието ни да стигнем до дъно по разплитането на това комплицирано закононарушение е форма на напън, аз съм безпределно изумен ".

Има формирано досъдебно произвеждане за против чиновници на ГДБОП по тази причина, че ние просто желаеме да стигнем до дъно в това следствие, добави той.

Началникът на бранша за следствие на стопански закононарушения в ГДБОП Александър Анастасов пък добави:

" Два пъти вършим опит обвиненият да бъде разпитан и два пъти не съумяваме. За да си вършим работата, ставаме и персонални водачи на прокурорите, тъй като някои не знаят къде се намира ГДБОП. Идеята на следствието е да стигне до най-високите равнища на престъпност ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР